Forum-ONL
Forum-ONL'ye hoş geldiniz!

Eğer üye iseniz lütfen giriş yapınız, eğer henüz üye değilseniz ve forumdan tam olarak yararlanmak istiyorsanız bizim topluluğumuza katılabilirsiniz.

Trafikte Hayatta Kalabilmek İçin Logo

Admin'in Profilini Görmek İçin;

Buraya Tıklayın
Forum-ONL
Forum-ONL'ye hoş geldiniz!

Eğer üye iseniz lütfen giriş yapınız, eğer henüz üye değilseniz ve forumdan tam olarak yararlanmak istiyorsanız bizim topluluğumuza katılabilirsiniz.

Trafikte Hayatta Kalabilmek İçin Logo

Admin'in Profilini Görmek İçin;

Buraya Tıklayın
Forum-ONL
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Herşey Hakkında Bilgi
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Trafikte Hayatta Kalabilmek İçin

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
MeramSevdalisi
Admin
Admin
MeramSevdalisi


Mesaj Sayısı : 55
Tecrübe : 1100214
Rep Puanı : 34
Kayıt tarihi : 01/09/12
Yaş : 26
Nerden : Konya

Trafikte Hayatta Kalabilmek İçin Empty
MesajKonu: Trafikte Hayatta Kalabilmek İçin   Trafikte Hayatta Kalabilmek İçin Icon_minitimePaz Eyl. 02, 2012 4:20 am

TRAFİKTE HAYATTA KALMAK İÇİN


Otonuzu kullanırken yaptığınız iş, hayatınızın en önemli işidir. Otonuzun mekanik viteslerini kullanmadan önce beyninizi vitese takın.

Bir probleme girmemek, problemi çözmeye çalışmaktan çok daha kolaydır.

Trafik canavarlarla dolu bir arena değil, yaşamın büyük bir bölümünün zorunlu olarak geçirildiği çok riskli bir ortaklıktır. Trafiği paylaşan ortakların risklerini, ülke gerçeklerini en iyi değerlendiren sürücünün yaşam şansı çok daha yüksektir. Bir motorlu araçta en önemli faktör sürücüdür; otolar kendi kendilerine hiç bir şey yapmazlar, onlara yanlışı ve doğruyu yaptıran sürücülerdir.

Bir otoda sürücüden sonra en önemli faktör lastiklerdir. Lastikler yol ile olan yaşam bağınızdır. En güçlü motor ve en iyi fren sistemi ile donatılmış yüksek teknoloji ürünü bir otoda bile ancak iyi lastikler ile güvenli sürüş yapılabilir. Orta büyüklükte bir otonun bir lastiğinin yere bastığı alan, bir avuç içi büyüklüğündedir.

Lastiklerle ilgili yapılan yanlışlar yaşamlarla ödenir. Yere sağlam ve doğru basın. Otolar lastiklerin üzerinde değil, lastiğin içindeki havanın üzerinde gider. İnik lastik, ayağa bol gelen ayakkabıya benzer, değil koşmak yürümek bile olanaksızdır. Sıcak havada, yağmurda ve karda lastik havaları indirilmez. Karlı yol yüzeylerinde geniş lastik değil, dar lastik daha iyi tutunma sağlar.

Görün ve görülün. Camlar, aynalar ve ışık donanımını temiz tutun. Kısa farlarınızı gündüzleri de yakın. Unutmayın en ölümcül kazalar gündüzleri güneşli günlerde ve düz yol kesimlerinde oluşur.
Trafik 360 derecedir. Her görmediğiniz santimetre karenin arkasında bir tehlike gizlenir. Onun için aynalarınızı her 10 saniyede bir kontrol edin.

Şerit değiştirirken başınızı sağ veya sol arkaya çevirip ölü noktayı kontrol edin.

Direksiyon tek elle kullanılmaz.Tek elle ayakkabınızın bağcığını bağlayamayacağınız gibi.

Direksiyonu her zaman iki elle ve saatin 09 -15 pozisyonunda tutun.

Yalnızca etkin fren hayat kurtarır. En iyi fren dönerek yavaşlayan tekerleklerle yapılır. Dönmeyen, kızaklayan ön tekerleklere yön verilemez, dönen ön tekerleklere yön verilir.
Otolar kendi kendilerine kaymazlar. Onları kaydıran sürücülerdir.

Gidilen yol kesimine göre yapılan aşırı hız, amaca uygun olmayan eski veya inik havalı lastikler, gereğinden fazla gaz, gereğinden fazla fren, gereğinden fazla direksiyon hareketi ve ani kompresyon (vites küçültmelerde debriyaj pedalını ani bırakma) sürücü kaynaklı kayma hareketini başlatan faktörlerdir.

Emniyet kemerini her zaman, her yerde ve tüm yolcularınıza taktırın.

Sarı ışıkta hareket etmeyin, kırmızı ışıkta geçen kamyon ilk olarak size çarpar.

Hoşgörü ve akılcılığı siz başlatın. Her isteyene yol verin. Birisine yol vermek en çok 5 saniyenizi alır. Bir günde 50 kez yol verseniz 250 saniye eder. Bu da 5 dakikanın altında bir zamandır. Hem trafiğe saygı ve hoşgörü katmış, hem de sinirlenmeden, gülümseyerek araç kullanmış olursunuz.

Doğru bilgi, tehlikeleri tanımak ve motorlu taşıtı daha iyi kullanmayı öğrenerek, beceriyi sağduyu ve saygı ile uygulamak, sürücülerin trafikteki tek yaşam şansıdır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://forum-onl.benimforum.net
 
Trafikte Hayatta Kalabilmek İçin
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Trafikte Hayat Kurtaran Teknikler
» Trafikte Yanlış Bilinen Doğrular ve Çok Önemli Öneriler..!

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Forum-ONL :: Teknoloji :: Motorlu Araçlar Dünyası ve Modifiye :: Arabalar-
Buraya geçin: